3 Oktober 2012

SEMINAR KECEMERLANGAN PELAJAR 2012 BERSAMA MOTIVATOR JMG : SIRI JELAJAH JMG KE NEGERI JOHOR, MELAKA, KUALA LUMPUR, PERAK, KEDAH, TERENGGANU DAN KELANTAN DARUL NAIM.


Jazim Motivation Group ( JMG ) Malaysia Dengan Kerjasama PAB Consultant Telah Menganjurkan Seminar Kecemerlangan Untuk Para Pelajar UPSR/PMR/SPM/STPM Untuk Tahun 2012 Dalam Siri Jelajah JMG Ke Seluruh Semenanjung Malaysia. Beberapa Buah Negeri Telah Dipilih Sebagai Lokasi Seminar Antaranya Johor, Melaka, Kuala Lumpur, Perak, Kedah, Pahang, Terengganu Dan Kelantan. Seminar Ini Dikendalikan Sepenuhnya Oleh Dua Orang Motivator Iaitu Ustaz Mohd Fadly Bin Samin Yang Juga Merupakan Pengarah Urusan Dan Perunding Utama JMG Malaysia Serta Encik Isma Rizal Ismail Yang Juga Meruapakan Perunding Pendidikan Di PAB Consultant Malaysia.

Seminar Kecemerlangan Pelajar Di Hotel Seri Perdana Taiping Perak Darul Ridzwan
 Antara Objektif Seminar Kecemerlangan Pelajar Ini Diadakan Adalah Untuk Mendedahkan Kepada Peserta Akan Teknik Dan Cara Bagaimana Pelajar Cemerlang Malaysia Mencipta Kejayaan Yang Luar Biasa Hebat. Pelbagai Kaedah Dan Tips Dibongkar Oleh Kedua-Dua Motivator Hebat Ini. Selain Itu Peserta Juga  Di Ajar Teknik Dan Kemahiran Belajar Yang Betul Dan Berkesan. Apa Yang Menarik, Rata-Rata Pelajar Yang Hadir Ke Seminar Ini Dan Ditemani Ibu Bapa Masing-Masing Rasa Teruja Dan Seronok Dengan Ilmu Baru Yang Diperolehi Melalui Seminar Ini. Pihak JMG & PAB Consultant Rasa Terharu Dengan Sokongan Dan Penyertaan Yang Di Luar Jangkaan.

Seminar Kecemerlangan Pelajar Di Swiss Inn Hotel Sungai Petani Kedah Darul AmanSeminar Kecemerlangan Pelajar Di Bluewave Hotel Selat Tebrau Johor Bharu
Siri Jelajah Ini Bermula Di Kuala Lumpur Dengan Menjadikan Universiti Malaya Tempat Pertama Seminar Kecemerlangan Ini Dianjurkan. Seramai 450 Orang Telah Hadir Ke Seminar Ini. Selepas Kuala Lumpur, JMG Terus Menjelajah Ke Melaka Dengan Memilih Auditorium MITC Ayer Keroh Melaka Sebagai Lokasi Penganjuran. Seramai 300 Orang Pelajar Telah Hadir Ke Seminar Ini. Setelah Kejayaan Di Kuala Dan Melaka, JMG Bergerak Pula Ke Johor Untuk Berjumpa Anak Pelajar Di Johor Dengan Memilih Bluewave Hotel Johor Bharu Yang Berdekatan Dengan Pintu Masuk Negara Singapura Sebagai Lokasi Seminar. Sekali Lagi Kejutan Berlaku Apabila Seramai 380 Orang Telah Hadir Ke Seminar Ini.

Seminar Kecemerlangan Pelajar Di Auditorium MITC Ayer Keroh Negeri Melaka
Seminar Kecemerlangan Pelajar Di Syuen Hotel Ipoh Perak Darul Ridzwan

Siri Jelajah Ini Tidak Tamat Di Sini Sahaja, JMG Terus Melangkah Ke Negeri Perak Dengan Memilih Dua Lokasi Sebagai Tempat Berlangsungnya Seminar. Sebelah Pagi Seminar Kecemerlangan Pelajar Ini Diadakan Di Syuen Hotel Ipoh Perak Dan Sebelah Petangnya Pula Di Hotel Seri Perdana Taiping Perak. Pihak JMG Terpaksa Mengadakan Seminar Ini Di Dua Lokasi Yang Berbeza Dalam Satu Hari Yang Sama Disebabkan Sambutan Yang Di Luar Jangkaan. Agak Berkejaran Juga Krew JMG. Tapi Dengan Sambutan Hebat Ini Kerana Kedua-Dua Lokasi Dihadiri Lebih 300 Peserta, Rasa Penat Hilang Begitu Sahaja. Hari Seterusnya JMG Terus Ke Negeri Jelapang Padi Iaitu Kedah Darul Aman. Akibat Daripada Sambutan Hangat, JMG Terpaksa Mengadakan Seminar Ini Sekali Lagi Di Dua Lokasi Yang Berbeza Dalam Satu Hari Yang Sama Iaitu Sebelah Pagi Di Star City Hotel Di Alor Setar Kedah Dan Sebelah Petang Di Swiss Inn Hotel Sungai Petani Kedah Darul Aman.

Seminar Kecemerlangan Pelajar Di Star City Alor Setar Kedah Darul Aman
Jelajah JMG Pada Minggu Terakhir Adalah Di Negeri Pantai Timur Malaysia Iaitu Terengganu Dan Kelantan. Untuk Di Terengganu, JMG Telah Mengadakan Dua Tempat Iaitu Di Grand Continental Hotel Yang Terletak Di Kuala Terengganu Dan Satu Lagi Di Paka Resort Dungun Terengganu. Syukur, Kedua-Dua Lokasi Mendapat Sambutan Hangat Apabila Hampir 300 Orang Menyertai Di Kedua-Dua Lokasi Ini. Manakala Di Kelantan, JMG Memilih Kelantan Trade Centre Yang Terletak Di Bandar Kota Bharu Sebagai Lokasi Seminar. Apa Yang Memeranjat, Pihak JMG Terpaksa Mengadakan Sekali Lagi Di Kelantan Pada Minggu Berikutnya Kesan Daripada Sambutan Di Luar Jangkaan.

Seminar Kecemerlangan Pelajar Di Grand Continental Kuala Terengganu
Seminar Kecemerlangan Di Kelantan Trade Centre Kota Bharu Kelantan Darul Naim
Buat Akhirnya Terima Kasih Kepada Semua Yang Terlibat Dalam Menjayakan Siri Jelajah JMG Dengan Kerjasama PAB Consultant Dalam Merealisasikan Seminar Kecemerlangan Ini Ke Seluruh Semenanjung Malaysia. Buat Krew JMG Anda Sememangnya Hebat Dengan Kerjasama Dan Kerja Berpasukan Yang Menjadikan Seminar Ini Berjaya Dengan Cemerlangnya. Buat Adik-Adik Peserta Dari Johor, Melaka, Kuala Lumpur, Perak, Kedah, Kelantan Dan Terengganu. Buat Yang Terbaik. InsyaAllah, Kami Warga JMG Mendoakan Kejayan Adik-Adik Semua. InsyaAllah !!! Berikut Antara Galeri Gambar Tambahan Sepanjang Seminar Kecemerlangan Ini Berlangsung Di Seluruh Semenanjung Malaysia.

Salah Seorang Peserta Seminar Meminta Autograf & Nasihat Daripada Ustaz Fadly
Sesi Pendaftaran Dan Maklum Balas Ibu Bapa Tentang Seminar Kecemerlangan Ini
Ustaz Fadly Menemuramah Salah Seorang Pesert Seminar Kecemerlangan
Sebahagian Peserta Mengambil Gambar Kenangan Bersama Motivator JMG Iaitu Ustaz Fadly
Nantikan Jelajah Siri Seminar Kecemerlangan Ini Untuk Tahun 2013. InsyaAllah !!!

SEMOGA USAHA KITA AKAN DIBERKATI ALLAH
INSYAALLAH !!!

Tiada ulasan: