12 September 2009

USTAZ MOHD FADLY SAMIN - NAIB JOHAN TILAWAH AL-QURAN BELIA PERINGKAT AKHIR NEGERI MELAKA 2009

Assalamualaikum Dan Salam Satu Malaysia

JASIN - 10 SEPETEMBER : Pengarah Urusan Jazim iaitu Ustaz Mohd Fadly Bin Samin telah menyertai Majlis Tilawah Al-Quran Belia Peringkat Akhir Negeri Melaka dan berjaya mendapat tempat kedua (Naib Johan) dengan menewaskan 10 peserta akhir yang lain. Majlis Tilawah Al-Quran ini merupakan majlis tahunan anjuran Kementerian Belia Dan Sukan Dengan Kerjasama Kerajaan Negeri Melaka, Sahabat Belia Melaka, Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan juga Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM).

Majlis Tilawah Al-Quran ini merupakan peringkat akhir yang mengumpulkan Johan dan Naib Johan Parlimen yang telah diadakan sebelum ini dan dikumpulkan sekali lagi bagi berentap di peringkat akhir untuk memilih juara yang akan mewakili Negeri Melaka bagi Peringkat Kebangsaan yang akan diadakan di Perak. Majlis ini juga telah dirasmikan oleh Ketua Menteri Melaka iaitu Dato Seri Hj Ali Bin Hj Rustam yang juga merupakan Presiden Gerakan Belia Malaysia.


Ust Fadly Sedang Memperdengarkan Bacaan Al-Quran Kelmarin

Johan bagi pada tahun ini telah dimenangi oleh Saudara Budiman Bin Bulindan yang juga merupakan Johan tahun lalu (2008) mewakili Melaka serta berjaya menggondol Naib Johan Kebangsaan di Selangor. Saudara Budiman mewakili Parlimen Bukit Katil merupakan seorang guru agama di sebuah sekolah rendah berjaya sekali lagi pada tahun ini mewakili Melaka. Beliau berharap menjadi Johan Kebangsaan pada tahun ini bagi mengharumkan nama Belia Negeri Melaka. Johan Tilawah kali ini membawa hadiah wang tunai RM 1000, Piala Pusingan dan Iringan, Sijil dan Hamper. Hadiah disampaikan Oleh Dato Seri Ali Bin Hj Rustam.


Ustaz Fadly Bersama Piala Yang Dimenangi Setelah Berjaya Mendapat Naib Johan

Antara kata-kata Ustaz Fadly setelah memenangi tempat kedua pada tahun ini :

"Pertama saya mengucapkan syukur kepada Allah kerana telah berjaya mendapat tempat kedua dalam Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Akhir Negeri Melaka ini memandangkan semua yang bertanding kali ini hebat-hebat belaka kerana ia mengumpulkan Johan dan Naib Johan Parlimen dan Daerah yang telah diadakan sebelum ini. Saya secara peribadi tak terfikir pun untuk berada dalam top 3 memandangkan semasa Peringkat Parlimen Tangga Batu sebelum ini saya hanya mendapat tempat kedua. Maknanya untuk berada dalam kedudukan tiga teratas dalam peringkat akhir ini memang sukar. Saya perlu menewaskan johan-johan parlimen lain selain johan parlimen Tangga Batu sendiri. Apapun berkat usaha dan iltizam saya, saya berusaha setakat yang mampu dan berjaya memperbaiki bacaan dan Tarannum saya, akhirnya saya berjaya mendapat tempat kedua dan paling gembira menewaskan johan tilawah parlimen Tangga Batu yang menewaskan saya semasa peringkat parlimen sebelum ini. Apapun saya agak terkilan juga kerana gagal mewakili Melaka. Impian untuk menewaskan Johan Tilawah tahun lepas belum tercapai tetapi saya bersyukur kerana jurang saya dengan johan tilawah tahun ini dekat memandangkan saya tewas dengan 2 markah sahaja. Saya berjaya mendapat 83 markah manakalan saudara budiman berjaya mendapat 85 markah. Syukur dan Alhamdulillah. Saya yakin tahun depan mungkin milik saya. InsyaAllah.."

Ustaz Fadly berjaya membawa balik hadiah wang tunai RM 700, Piala Iringan, Sijil dan Hamper. Warga kerja Jazim Motivation Group mengucapkan tahniah di atas kejayaan ini. Semoga impian beliau untuk menjadi Juara pada tahun depan akan tercapai. InsyaAllah. Sama-sama kita doakan. Disamping itu, pihak Jazim ingin mengingatkan kembali kepada semua sahabat yang belum membuat pengesahan untuk Majlis Iftar Jamaie tahun ini, sila buat pengesahan kehadiran anda dengan segera. Sekian sahaja dahulu laporan saya pada kali ini.

Selamat Meneruskan Amalan Di Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Tiada ulasan: